piątek, 19 września 2014

Figi faszerowane serem blue

Jeśli ktoś lubi szybkie przekąski, przy których nie trzeba stać dłużej niż kilka minut, to jestem to ja. Przepis na figi z serem blue przywędrował ze Skierniewic, a może i z internetosfery do Warszawy, gdzie wypróbowała go już Marta N. Przekąska jest banalnie prosta, ale jakże smaczna. Podobno figi mają być jutro po 75 groszy w tesco, grzech nie kupić.




Figę wystarczy rozciąć na krzyż, tak jak pomidora do faszerowania. W środek wkładamy po kawałku camemberta i sera z niebieską pleśnią, owijamy plastrem szynki szwarcwaldzkiej i pieczemy około 15 minut w temp. 190 stopni. Gotowe!

Nie daję zdjęcia po upieczeniu, bo zostały zjedzone :)

Ostatnio dostałam od Wioli książkę:




co oznacza, że w dalszym ciągu przyjmuję prezenty urodzinowe. Można słać.


All of me... czyli piosenka, którą ostatnio wałkuję:




I znów mamy urlop !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Proszę zostaw po sobie ślad w postaci komentarza. Ty nie będziesz się nudzić przez 30 sekund, a ja będę miała motywację, aby dalej pisać :)